Artikel

DO! student-ondernemer in de kijker #11 Tjade Catteeuw

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Tjade Catteeuw

Leeftijd:

22 jaar

Opleiding:

Industrieel ingenieur – Master bedrijfseconomie

 

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Als freelance event en projectmanager ben ik reeds enkele jaren actief in de sector maar heb dit tot kort altijd gedaan onder de vorm van een studenten job. Nu bied ik mijn diensten aan op freelancebasis. Verder ben ik sinds een paar weken actief bezig als business consultant voor het bedrijf Smart services, waarbij ik in eerste instantie probeer om vrienden en familie te helpen besparen op hun telecom (gsm, internet en tv) en energie (elektriciteit en gas) facturen.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Ongeveer een maand geleden had ik de opportuniteit om deel uit te maken van het productieteam van de trouw van zeer welvarende familie. De zaken die ik hier heb gezien tart alle verbeelding. Verder heb ik reeds de kans gekregen om te werken in verschillende landen zowel binnen als buiten Europa, wat toch zeer mooi meegenomen is.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Elke avond maak ik 5 minuten vrij om kort een schema te maken van hoe de volgende dag eruit zal zien. Kort noteren welke zaken dienen te gebeuren en overal een schatting van de nodige tijd naast zetten. Door de zaken die je wenst te doen op een dag neer te pennen voelt het meer aan als een verplichting om deze zaken wel degelijk uit te voeren en ga je minder tijd verspillen want je hebt een beter idee van wat je nog allemaal te doen staat.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Mijn grootste ambitie is om een positieve impact te hebben op mijn omgeving, vrienden en familie. Met mijn onderneming oog ik vooral om al werkend de wereld te zien.