Artikel

DO! student-ondernemer van de week #10 Dario De Braeckeleer

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Dario De Braeckeleer

Leeftijd

23 jaar

Opleiding

Master in de Pedagogische Wetenschappen: Pedagogiek en Onderwijskunde

Onderneming

Freelance Project- en Event Manager  

 

 

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Eind juni na de examenperiode ben ik van start gegaan met mijn onderneming. Op zeer korte tijd bouwde ik een netwerk uit en op die manier kwamen gelijklopend veel opdrachten binnen. Komend jaar wil ik mij eerst nog even toeleggen op het afwerken van mijn studies, maar in de tussentijd wil ik graag al actief mijn onderneming met de neus in de juiste richting zetten. Ik wil daarom vooral kijken welke elementen een meerwaarde zouden kunnen betekenen voor mijn onderneming en ze ook toevoegen aan mijn jonge onderneming.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Als project- en event manager ontdek ik een beetje de wereld. Heel veel opdrachten die ik uitgevoerd heb, zijn in het buitenland. Zo vertoefde ik deze zomer in Zweden en ook lange tijd in Spanje voor twee uiteenlopende projecten. Ook op Tomorrowland ging ik aan de slag. Het geeft een uniek en speciaal gevoel om evenementen van achter de schermen vorm te geven en daarbij verschillende teams te leiden. Communiceren in verschillende talen en omgaan met een diversiteit aan persoonlijkheden komt ook bij het geheel. Een babbeltje slaan met de artiesten in de backstage is telkens mooi meegenomen. Dag in dag uit meteen groep mensen leven creëert een unieke sfeer, het gevoel in een nieuwe familie terecht te komen.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Ik hou van plannen, dat is ook echt nodig, want zonder een planning en bijhorend agenda zou alles combineren onmogelijk zijn. Tegelijkertijd houd ik er sterk van om te flirten met deadlines, het geeft me een echte drive en zorgt ervoor dat ik telkens geconcentreerd aan de slag ga. Het zijn vaak zware opdrachten, maar na hard te werken hoeft de boog zeker niet altijd even gespannen te staan. Toch is het niet altijd evident om na een reeks van opdrachten de knop om te draaien en opnieuw full focus aan de slag te gaan voor een paper óf zelfs mijn masterproef. Al ben ik vastberaden daarin te slagen!

Wat zijn jouw verdere ambities?

Ik wil mijn zaak het komende jaar laten groeien en mijn netwerk verder uitbouwen. Het is dankzij een groot en degelijk netwerk dat ik extra kansen krijg om te groeien. Ik weet dus waar mijn kansen liggen en wil deze volop grijpen. Mijn doel blijft om bij elke opdracht vooral veel lachende gezichten te zien van deelnemers en klanten die tevreden zijn over het geleverde werk. Dat is voor mij de voornaamste drijfveer om komende jaren verder aan de slag te gaan als project- en eventmanager.