Artikel

DO! student-ondernemer van de week #13 Hannah Mattys

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Hannah Matthys

 

Leeftijd:

18 jaar

Opleiding:

Rechten

 

Bedrijf/concept:

The Distillery - Online Ticketing

 

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Sinds de oprichting van ons bedrijf in september 2016 schakelden al heel wat events over op online verkoop. Het is leuk om te zien hoe de markt - eerst twijfelend, maar dan met volle overtuiging - bewust voor die modernisering kiest. Nu alle schoonheidsfoutjes en vraagstukken van de baan zijn, staat innovatie voor ons centraal.

 

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Soms komen organisaties uit eigen beweging bij ons kloppen om te vragen naar een gesprek of een offerte. Dat moet altijd nog even bij mij doordringen, dat die mensen het slagen van hun evenement integraal in onze handen leggen. Gelukkig nemen we die verantwoordelijkheid meer dan serieus en hoeven we nooit iemand teleur te stellen.

 

Hoe combineer je privé, school en werk?

Meetings voorbereiden, financiële pronostieken bestuderen, public relations onderhouden… Zo’n dingen vragen tijd. Daarnaast zit ik in mijn tweede jaar rechten, ben ik lid van een studentenclub en een juridische vereniging en ga ik net als iedereen graag iets drinken met vrienden. Om niet op meerdere fronten half werk te leveren zet ik tijdens het jaar mijn studies bewust op een laag pitje. Dat dat mij een bovengemiddeld zware blok oplevert, neem ik er graag bij.

 

Wat zijn jouw verdere ambities?

Ik ben enorm trots op het traject dat The Distillery tot nu toe al heeft afgelegd en erg benieuwd naar wat de toekomst nog zal brengen. Of ik na mijn opleiding verderga in het ondernemerschap, laat ik in het midden.

 

Lees hier hoe Hannah zichzelf als #Gentrepreneur omschrijft.