Artikel

DO! student-ondernemer van de week #14 Gretel Coorevits

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Gretel Coorevits

 

Leeftijd:

21 jaar

Opleiding:

Schakeljaar tot Master in de Communicatiewetenschappen

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Ik ben sinds juli 2017 freelancer en heb dus ondertussen een half jaar mijn onderneming. Nadat ik mijn diploma Journalistiek behaald had, kreeg ik van Het Nieuwsblad de vraag of ik clubwatcher van KV Kortrijk wilde worden. Ik wilde ook nog verder studeren en dus leek student-ondernemer me de beste optie. In het begin was het even zoeken hoe ik alles moest regelen, maar ondertussen heb ik mijn draai gevonden. Naast mijn job als medewerker voor Het Nieuwsblad, werk ik ook soms als eindredacteur van de digitale zondagskrant en de regionale sportpagina’s. Ik doe dus ervaring op als journalist en daarnaast studeer ik binnen diezelfde communicatiewereld verder.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Er zijn zoveel momenten. Zo mocht ik begin november werken op het Gala van de Flandrien. Daar werden de beste wielrenners van het jaar 2017 in de bloemetjes gezet. Ook woon ik elk weekend een match uit de hoogste voetbalklasse bij en zorg ik voor de verslaggeving. Daar ontmoet ik mensen uit verschillende sectoren. Het zorgt er voor dat ik mijn netwerk kan uitbreiden. Zonder mijn statuut als student-ondernemer zou ik nooit de enige vrouwelijke clubwatcher bij Het Nieuwsblad zijn.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Het kan soms een zware combinatie zijn. Door mijn werk binnen de journalistiek moet ik flexibel zijn. Sommige van mijn taken zijn interviews doen, persconferenties bijwonen, artikels schrijven en deadlines halen. Daardoor miste ik al lessen. Als ik thuis kom van school, ben ik dagelijks nog bezig met mijn werk voor Het Nieuwsblad. Daarnaast hou ik ook alles bij als ondernemer. Ik probeer ook zoveel mogelijk mijn leerstof bij te houden en zorg dat ik de gemiste lessen a.s.a.p. inhaal. Ik maak meestal een planning aan het begin van de week zodat ik weet wat ik allemaal moet doen. Mijn privéleven vind ik ook belangrijk, waardoor ik een druk schema heb. Maar dat maakt het net leuk.