Artikel

DO! student-ondernemer van de week #15 Jarich Braeckevelt

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Jarich ​Braeckevelt

Leeftijd

22 jaar

Opleiding

Industrieel ingenieur elektronica - ICT

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Ik ben in 2015 begonnen als zelfstandige, een uit de hand gelopen hobby als grafisch ontwerper. Dit heb ik altijd tussendoor gedaan, gecombineerd met mijn studies. Nu ik in mijn laatste jaar zit en wat meer tijd heb, ben ik ook op zelfstandige basis bijlessen beginnen geven (informatica en wiskunde). Het idee hierachter is om uiteindelijk computerles aan senioren aan te bieden met enkele jobstudenten in dienst, dit met het idee dat niet alleen de jongeren van de ouderen kunnen leren maar ook vice versa. En daarenboven is dit een leuk tijdverdrijf, het is eens iets anders dan een kookles.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Door het statuut van student-ondernemer kon ik enkele interessante events bijwonen, waar ik goede contacten aan heb overgehouden. Ook de expert-in-the-house sessies waren van groot belang om mij juist in te schrijven bij het ondernemingsloket en een basiskennis boekhouden op te bouwen.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Ik probeer altijd dat de omvang van de opdrachten vermindert naar het einde van het semester toe, zo heb ik voldoende tijd om te blokken voor de examens. Ik maak elk weekend ook een schema op van dingen die ik zeker moet doen in de komende week. Vervolgens kan ik doorheen de week de gedane zaken uitwissen en zie ik dat ik vooruit geraak.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Mijn grootste ambitie is om als zelfstandige iets bij te dragen aan de maatschappij. Ik ben ambitieus en wil ooit voltijds zelfstandige zijn, maar ik besef dat dit een grote stap is. Voorlopig wil ik me vooral amuseren met wat ik doe en het zelfstandige leven ontdekken.