Artikel

DO! student-ondernemer van de week #16 Thibault Vermeulen

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Thibault Vermeulen

Leeftijd:

22 jaar

Opleiding:

Bachelor/ master handelswetenschappen

Idee/Onderneming: 

Opleren & trainen Van sportpaarden, aan-en verkoop van springpaarden, begeleiden & trainen van ruiters.

 

In welke fase zit je met je idee of zaak? 

Operationeel, dit jaar hebben we mijn eenmanszaak opgestart.

 

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

De steun van de Universiteit is enorm, de individuele begeleiding en dienstverlening zijn zeer handig. Aangezien dit slechts mijn eerste jaar is als student-ondernemer verwacht ik dat, zoals bij de meeste startups, het beste nog komt.

 

Hoe combineer je privé, school en werk?

In theorie komt school op de eerste plaats, mijn ouders en ikzelf vinden het belangrijk om toch een "stok achter de deur te hebben" moest er iets gebeuren dat ik niet meer in staat zou zijn te kunnen paardrijden.
In de praktijk natuurlijk hebben de paarden bij ons de prioriteit, iedere ochtend sta ik om 6:00 u op om vervolgens om 6:30u te beginnen op stal. Dit houdt in dat er stallen worden gekuist en paarden worden gereden, gelongeerd, etc. Dit is het vertrekpunt, hierna is iedere dag wel verschillend, of er is een wedstrijd of training op locatie, het kan ook zijn dat er klanten komen of we zelf naar paarden gaan kijken, daarbovenop geef ik iedere avond 2 tot 3 u les, iets wat ik heel graag doe. De tijd die overblijft worden de lessen/taken bijgehouden voor school of spreek ik af met wat vrienden, dit aspect is niet altijd even makkelijk na een lange dag, wat soms een echte strijd blijkt...

 

Wat zijn jouw verdere ambities?

Topprioriteit is het behalen van mijn diploma Handelswetenschappen, zodanig dat ik me volledig kan toeleggen op de paarden met de steun van mijn ouders. Op sportief vlak komt er binnenkort een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar aan, Jumping Mechelen, waar iedere Belg wel van zich wil laten horen, ik dus ook, duimen dus. Op lange termijn een gezond en economisch leefbaar bedrijf uitbouwen voor onze paarden, in combinatie met het ontwikkelen van een fokkerij, die mij op langere termijn moet blijven voorzien van goede paarden. Dit schrijft makkelijk maar de uitvoerbaarheid ervan is minder eenvoudig, daarvoor ben ik blij reeds beroep te kunnen doen op de begeleiding en expertise van " Durf Ondernemen" binnen de Universiteit Gent.