Artikel

DO! student-ondernemer van de week #17 Gilles Deleu

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Gilles Deleu

 

Leeftijd:

20 jaar

Opleiding:

Handelswetenschappen

 

Idee/Onderneming:

Mijn onderneming heet Share The Floor. Ik sta in voor het verbinden van sprekers met een publiek en vice versa. 

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Momenteel zit ik in de start-up fase. Ik beschik over een portefeuille van ongeveer 70 sprekers en daar ben ik al heel blij mee. Mijn grootste taak is het winnen van vertrouwen bij klanten. Een spreker maakt of kraakt een evenement en daarom zijn potentiële klanten vaak op hun hoede. Als student is het dan moeilijk om hen gerust te stellen, maar gelukkig geeft mijn netwerk me altijd een duwtje in de rug.

 

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Er zijn al heel wat onvergetelijke momenten geweest. Uitgenodigd worden in het Europees Economisch en Sociaal Comité in Brussel bijvoorbeeld was een hele ervaring. Ik heb mijn beste Frans bovengehaald en ben er zo in geslaagd enkele nieuwe sprekers binnen te halen. Ook mocht ik verschillende evenementen bijwonen voor (jonge) ondernemers waaronder een evenement tijdens de Zoute Grand Prix. Voor iemand met een passie voor zowel ondernemerschap als auto's een echte topdag!

Misschien nog leuk om te vermelden: ik ging op een evenement met Gert Verhulst in discussie over waarom spreken voor een publiek belangrijk is. Normaal gezien zou ik er niet eens aan denken om met hem in discussie te gaan, maar dankzij het student-ondernemerschap heb ik echt een boost gekregen op vlak van durven. Iedere gebeurtenis – goed én slecht – maakt je sterker.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Natuurlijk moet ik meer focus leggen op studeren tijdens de blokperiode, maar over het algemeen vloeit alles een beetje door elkaar. Soms zijn er wel heel drukke momenten en dan moet ik keuzes maken. Mijn diploma halen is een grote prioriteit waardoor ik soms groeimogelijkheden simpelweg negeer. Dit doe ik heel bewust om mezelf te beschermen, want het moet natuurlijk allemaal doenbaar blijven. Ook voor meetings met nieuwe contacten moet ik soms selectief te werk gaan. Ik ben bereid om me te verplaatsen naar alle uithoeken van België, maar vanzelfsprekend niet iedere dag van het jaar.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Ik wil graag dit project langzaam maar zeker verder uitbouwen. Mijn doelstelling voor begin 2018 is een lijst met 100 sprekers van topniveau. Sowieso ben ik al heel blij met de ervaring die ik tot nu toe opdeed en alles wat de toekomst brengt beschouw ik als een extraatje. Of ik na mijn studies nog verderga, zal de tijd uitwijzen.