Artikel

DO! student-ondernemer van de week #18 Ellen Bruyninckx

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Ellen Bruyninckx

 

Leeftijd:

27 jaar

Opleiding:

Master in de pedagogische wetenschappen: Orthopedagogiek

Idee/Onderneming: 

ergopraktijk.be / INROL

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Ik heb een praktijk die nu een 2tal jaar bestaat. Ik werk hier vooral met kinderen & jongeren. Daarnaast heb ik het platform ergopraktijk.be waarmee ik artsen, cliënten en ergotherapeuten dichter bij elkaar probeer te brengen. We zijn nu met een 11 aangesloten ergotherapeuten, 8 hiervan hebben al een uitgewerkt profiel op de website.

Ik startte een tijdje geleden ook met INROL. Dit is een nieuw woonconcept dat ervoor zorgt dat je niet alleen als jong koppel je nieuwe woning kan afstemmen op je wensen, maar dat je er ook kan blijven als deze wensen veranderen. Bijvoorbeeld als je een dagje ouder word, of slechter te been bent. “Levenslang wonen” is voor ons een belangrijke slogan. Door woningen flexibel te bouwen zorgen we er voor dat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. We bouwen deze woningen niet zelf maar geven het nodige advies en samenwerking aan projectontwikkelaars.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Ik kreeg vorig jaar de kans mee te doen aan de Gentrepreneur-wedstrijd. Dit winnen was een mooie kans en opende ook vele verdere deuren. Ik kreeg zo de vraag om te speechen op de opening van het academiejaar en werd uitgenodigd op het koninklijk paleis. Echt ‘once in a lifetime’ dingen, super fijn om te doen! Daarnaast ben ik erg blij dat ik reeds startte tijdens mijn studies. Ik kreeg zo de kans om theorie die ik zag in mijn lessen onmiddellijk te gaan uitproberen in de praktijk. De afgelopen 2 jaar (als student-ondernemer) leerde ik dan ook meer dan al mijn voorgaande jaren samen.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Door een goede balans te zoeken, en op voorhand te plannen. Daarnaast ook door veel te overleggen met school, werk, collega’s, … en steeds te zoeken naar raakvlakken. Af en toe maak ik ook gebruik van mijn statuut om vakken of practica te verplaatsen of uit te stellen. Flexibel kunnen studeren is voor mij echt wel nodig om mijn studies verder af te maken.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Op het einde van dit schooljaar studeer ik af en wil ik mij dan ook graag ten volle op mijn ondernemingen kunnen smijten.