Artikel

DO! student-ondernemer van de week #2 Thomas Luyckx

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Thomas Luyckx

Leeftijd:

22 jaar

Opleiding:

Master Communicatiewetenschappen

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Ik ben begin 2017 gestart met Buszoeker, een gratis aanvraagplatform waar iedereen die op zoek is naar een bus een aanvraag kan plaatsen. Deze wordt dan automatisch verspreid daar diverse maatschappijen in de regio. Afgelopen maanden werd de eerste versie van het platform uitvoerig getest en vonden bijna duizend mensen reeds de weg naar Buszoeker. Momenteel sleutelen we volop aan het platform om dit operationeel nog te verbeteren.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Als ik geen student-ondernemer was geweest, had ik ongetwijfeld meer tijd gehad voor vrienden en andere hobby’s. Maar de voldoening om mensen samen te brengen, de drive en adrenaline dat je via ondernemen bereikt, is onvergetelijke ervaring, hoe cliché dat ook klinkt.

Hoe combineer je privé, school en werk?

De combinatie met school wordt steeds moeilijker. Dat hangt gelukkig van week tot week af. Het creëren van iets waar je zelf voor verantwoordelijk bent is nu eenmaal reuzefijn om te doen en is gewoon leuker dan achter de schoolbanken te zitten. Wat privé betreft, denk ik dat al mijn vrienden me graag meer zouden zien, maar ze weten waar ik mee bezig ben en steunen me daar volop in.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Zo ver mogelijk geraken met Buszoeker, binnen of buiten de landsgrenzen. Zoveel mogelijk personen kunnen verder helpen met hun bustrip. En als het even kan binnen enkele maanden ook een mooi diploma op zak hebben. 

Ontdek zelf alvast hoe het werkt via: http://eenbushuren.be/hoe-het-werkt/