Artikel

DO! student-ondernemer van de week #3 Eva Maria Degraeuwe

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Eva Maria Degraeuwe 

Leeftijd:

22 jaar

Opleiding:

Geneeskunde 1e master

 

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Sedert februari van dit jaar is ons testproject geïmplementeerd in Hoogstraten. Na de succesvolle integratie met de 112 dienst van Hoogstraten en de Stad Hoogstraten willen we nu uitbreiden naar de omliggende regio’s binnen het eerste hulp gebied. Zo werken we verder om ons product nationaal geïntegreerd te krijgen.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Ik denk dat er niet één maar vele gebeurtenissen en contacten hebben plaatsgevonden. Je komt in contact met veel mensen, binnen en buiten je doeldomein. Het ondernemen is een rollercoaster van inspiraties, deals en innovaties waardoor je heel rap vooruit geraakt met je project. Daarbij helpen bijvoorbeeld DO! en Ghentrepeneur.  Het ook zeer verrijkend om op jonge leeftijd in contact te komen met een nieuw werkveld of werkvelden zoals leren presenteren en promoten, contracten vastleggen en je integriteit van je product bewaren.                                                                                                        

Hoe combineer je privé, school en werk?

Een combinatie maken tussen deze drie pilaren blijft moeilijk. Toch is het belangrijk dat je die elk goed in het oog houdt. Als er één minder gaat, heeft dit namelijk een effect op de andere twee. Ik combineer die drie door prioriteiten te stellen en planningen te maken. Soms is er met het werk iets dringends, of soms privé, maar mijn studies hebben constant de hoogste prioriteit. Wat voor mij ook belangrijk is, is te doen waar je zelf zin in hebt. Als je zin hebt om een dag door te brengen met vrienden, dan doe je dat. Door je eigen bioritme te volgen qua activiteiten verlopen de taken efficiënter en vooral met plezier.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Als je start met een project, dan heb je een visie/ambitie waar je deze naar toe wilt laten gaan. Het is belangrijk om deze visie/ambitie in het oog te houden maar je er zeker niet aan vast te klammen. Je kan onmogelijk precies weten waar je project uiteindelijk naar toe zal gaan. Het kan veranderen van locatie, vorm en zelfs van toepassingsgebied. Mijn verdere ambities liggen in de eerste plaats op mijn studies. Ten tweede willen we graag dat EVapp een groter werkingsveld heeft omdat we hierdoor meer levens kunnen redden. Dit was en is onze eerste en belangrijkste ambitie als groep. Persoonlijk, is het mijn ambitie om bezig te blijven met activiteiten die mij inspireren en energie geven, zowel voor mezelf als het groter geheel.