Artikel

DO! student-ondernemer van de week #4 Nikolai Stevens

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Nikolai Stevens

Leeftijd:

28 jaar

 

Opleiding:

Master TEW – Corporate Finance

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Naast de 3-jarige ervaring als teamcoach in de verzekeringssector heb ik reeds met succes een residentie van 60 erkende assistentieflats opgericht in 2014 te Gavere (vzw Bellevue-Gavere). Ik sta in voor de exploitatie, de verhuur, de verkoop… 

 

 

Website: http://www.assistentieflats.com/
Facebook: https://www.facebook.com/assistentieflats/

 

 

 

 

Eind 2015 ben ik van start gegaan met een project omtrent een draagbaar noodoproepsysteem dat diverse afzetmarkten bestrijkt. Momenteel zijn er onderhandeling aan de gang en wordt alles geconcretiseerd om het prototype te ontwikkelen.

 

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Tijdens het academiejaar 2016-2017 ben ik uitvoerig op zoek gegaan naar advies en kennis van enerzijds de diensten van “DO! Durf ondernemen” en anderzijds via professoren aan de Universiteit Gent omtrent het technologisch product dat ik wens te ontwikkelen. Elke aanvraag voor een afspraak met de professoren werd aanvaard waardoor ik bij meer dan 10 professoren ten rade ben kunnen gaan.

Dankzij het statuut student-ondernemer en de afspraken via “DO! Durf ondernemen” verkreeg ik de gegevens van 2 medestudenten die zich ongeveer binnen dezelfde sector bevonden als mijzelf. Na contact opgenomen te hebben met deze medestudenten ontstonden mooie businessrelaties.

Naast de financiële steun die je verkrijgt van “DO! Durf ondernemen”, krijg je ook de kans om onbeperkt gratis (en correct!) advies in te winnen in elke fase van je onderneming. Dankzij “DO! Durf ondernemen” heb ik enkele belangrijke strategische beslissingen kunnen nemen.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Timemanagement, slim werken en hard leren zijn volgens mij de kritische succesfactoren om succesvol alles te combineren. Daarnaast zoek je best een goede vriend/vriendin. Dat helpt ook.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Het uitbreiden van de bestaande organisaties waarbij voornamelijk de startup naar scaleup wordt gebracht.