Artikel

DO! student-ondernemer van de week #7 Rakoen Maertens

Onze student-ondernemer in de kijker van deze week is Rakoen Maertens

 

Leeftijd:

21 jaar

 

Opleiding:

Master of Science in Psychology (Theoretical and Experimental)

Psychology)

 

Onderneming:

GhentMUN

 

 

In welke fase zit je met je idee of zaak?

Na betrokken te zijn bij een aantal innovatieve projecten – waar ik overigens heel wat diverse avonturen mee beleefd heb – was ik klaar voor een groter project. Met mijn nieuwe project zit ik ondertussen in de fase waarbij alles klaar is voor de start. Een sterk team, een sterk plan, een sterke motivatie. Met andere woorden, we zijn klaar om in november te lanceren. April 2018 wordt dan het grote moment: dan vindt de conferentie plaats waar het hele project om draait.

Wat heb je meegemaakt (leuke gebeurtenis/ mensen ontmoet), dat je niet meegemaakt zou hebben als je geen student-ondernemer was geweest?

Naast de enorme persoonlijke groei door exploratie, experimentatie, vallen en opstaan was de belangrijkste bewustwording het belang van je omgeving. De ondersteunende community. Je bent eindverantwoordelijke voor je project, maar je staat er nooit helemaal alleen voor. Er is een grote ondernemers-community die je steunt bij iedere fase, motiveert wanneer je net wat extra energie kan gebruiken en zorgt voor partners voor het leven. Wie alleen is en zich niets aantrekt van deze community, mist een familie waarmee de krachten gebundeld kan worden.

Hoe combineer je privé, school en werk?

Mijn formule voor de combinatie privé, werk en universiteit is niet de typische formule. Integendeel. Ik merk op dat hoe meer ik alles door elkaar haal, hoe minder onderscheid ik maak tussen de drie, hoe beter alles gaat. Door privé, werk en universiteit niet in te delen in vakjes, maar alles door elkaar te laten gaan, wordt iedere dag ontzettend divers maar ook verbonden. En dat geeft me nu net iedere dag extra energie en motivatie: alles is leuk en interessant, mijn werk is mijn hobby, mijn studies zijn een deel van mijn hobby, mijn werk geeft motivatie en daar ben ik ook weer omringd door de vrienden die me energie geven.

Wat zijn jouw verdere ambities?

Mijn ondernemerschap wil ik steeds verder combineren met onderzoek en diplomatie. Daarnaast ligt mijn passie bij internationale samenwerkingsprojecten. Steeds meer wil ik via eigen projecten of ondernemingen in samenwerking met de VN ontwikkelingsdoelstellingen helpen realiseren.