Feed

Blog

Win een trip naar de USA en maak kans op $30.000!

Heb jij een business idee? Schrijf je dan in vóór 4 maart om kans te maken op een gratis gepersonaliseerd coaching traject en een trip naar de USA waar je kans maakt op $30.000! Alle informatie vindt je via de onderstaande link.

http://www.durfondernemen.be/goesusa

Veel succes!

- het Durf Ondernemen team


Creëer samen met Durf Ondernemen positieve impact op het jong ondernemerschap!

Durf Ondernemen is hét expertisecentrum rond student-ondernemerschap aan de UGent en pionier in Vlaanderen op dit vlak. 


De bijdrage van hoger onderwijs aan innovatie en ondernemerschap

Als de Europese Commissie jouw mening vraagt als student-ondernemer, dan laat je die kans niet liggen. In vogelvlucht vertelt student-ondernemer Nikolas Taillieu over zijn ervaringen op het University Business Forum en krijg je een beknopte versie van de presentatie die hij daar gaf.


Ondernemerschapsonderwijs: theorie eerst en dan pas praktijk?

In het onderwijs geldt de regel: eerst leer je theorie, dan pas je die theorie toe in de praktijk. Maar die regel pas je best niet toe als het gaat om ondernemerschap.


Eerst het prototype, dan pas de rechtsvorm

Veel studenten komen langs bij Durf Ondernemen met een goed idee maar ook met de veronderstelling dat je een rechtsvorm moet hebben vooraleer je ook maar iets aan dat idee kan doen. Niet helemaal juist volgens mij!


Mijn Eerste Bootcamp

Een paar weken geleden had ik een afspraak met Steve in het bureau van Durf Ondernemen om een idee te bespreken dat ik graag in een onderneming zou willen omvormen.  Na dat gesprek vertelde hij mij over de bootcamp van VOKA ism Durf Ondernemen. Hij vroeg me of ik zin had om mee te gaan. Nu is het zo dat ik tot op dat moment eigenlijk nog niet echt bekend was met de hele wereld van student-ondernemers en alles wat erbij komt (netwerken, pitchen…) Ik had al enkele evenementen bijgewoond maar wist nooit echt goed hoe ik mij moest gedragen en wat ik moest zeggen.