Artikel

Durf Ondernemen wordt DO!

De focus op "doen" in onze dienstverlening, ligt aan de basis voor deze naamsverandering.

Het expertisecentrum Durf Ondernemen van de UGent biedt studenten alle kansen om hun talenten als ondernemer te ontplooien. Om hun uitgebreid dienstenaanbod binnen de UGent te weerspiegelen, komen ze nu met een nieuwe naam: DO! 

Manager Steve Stevens opent: “We doen echt het uiterste om de stap naar ondernemerschap te faciliteren. Niet enkel studenten komen bij ons aankloppen, maar ook partners binnen als buiten de UGent. Daarom besloten we dat het hoog tijd was voor een naamsverandering. We gingen op zoek naar een nieuwe naam die onze pragmatische en directe aanpak perfect uitdrukt.” 


Van Durf Ondernemen

Durf Ondernemen werd opgericht in 2011 door prof. Koen De Bosschere. Vanaf de start lag de focus bij ondernemerschap stimuleren onder de studenten. Vandaar de toepasselijke naam. 

Jolien Coenraets, manager van The Foundry en business coach bij Durf Ondernemen, vult aan: "Gaandeweg breidde de core business uit. Eerst creëerden we het statuut student-ondernemer. Vervolgens werkten we binnen de UGent aan de leerlijn ondernemerschap, aan summerschools en bootcamps, aan een eigen business concept wedstrijd… Dit jaar openden we The Foundry, een plek die creativiteit, ondernemerschap en innovatie ondersteunt. We willen de pioniersrol vasthouden” 

De persoonlijke aanpak krijgt een cruciale rol binnen alle activiteiten van Durf Ondernemen. Dit komt vooral tot uiting met de adviesverlening aan de studenten bij de uitrol van hun ondernemende plannen. Tot op vandaag kunnen studenten bij Durf Ondernemen terecht zowel met een pril idee als met een concreet concept.

Naar DO!

Durf Ondernemen werd vaak verward met Durf Denken, de slogan van de UGent. Dit bleek uit enkele studies van masterstudenten in Commercieel Beleid (HW). Onder de naam DO! worden de ambities extra in de verf gezet. Zijnde: de de UGent nog meer als ondernemende universiteit op de kaart zetten. 

"Deze krachtige en klinkende naam sluit aan bij de gedreven, no-nonsense mentaliteit van ons team. We denken mee met onze studenten, de UGent en onze partners. Strategisch en trefzeker dragen we al “doende” bij aan de projecten die op onze tafel komen." aldus medewerker Adriaan Theys. 

Visie van DO!

Elke student heeft een ondernemende ervaring. We willen bij elke student een ondernemend zaadje geplant hebben voor hij/zij is afgestudeerd. Indien het meer dan een zaadje is juichen we dat toe en ondersteunen we de student waar mogelijk! Binnen de UGent kijken we naar samenwerkingen die de ondernemende boodschap mee kunnen uitdragen.

Nieuw logo, nieuwe stijl

De nieuwe naam gaat gepaard met een gloednieuw logo en een verfriste aanpak via sociale media. Tegen de start van volgend academiejaar werken we de huisstijl verder uit en komen we met nog meer nieuws!
 

Met dank aan het DO! team van studenten: Abou Ibraimov, Ellen Bruyninckx, Marthe Aldelhof, Sara Meert! En de studenten en docenten uit de opleiding Commercieel Beleid (Handelswetenschappen)!