Diensten voor lesgevers

Net als voor UGent studenten  biedt Durf Ondernemen ook voor UGent lesgevers ondersteuning aan.

Via het netwerk van Durf Ondernemen kunnen lesgevers zowel binnen- als buitenlandse experts/gastsprekers aanspreken mbt tot het topic ondernemen.

Het Durf Ondernemen netwerk bevat zowel intermediaire organisaties zoals Unizo en Voka, Gent BC, iMinds of Flanders DC , overheidsdiensten zoals Agentschap Ondernemen, dienst economie van de stad Gent, Erov, ondernemersnetwerken en individuele ondernemers, student-ondernemers en alumni alsook binnen en buitenlandse universiteiten en hogescholen, die eveneens inzetten op ondernemerschap.

Lesgevers kunnen Durf Ondernemen inschakelen voor het faciliteren van volgende workshops:

  • panelgesprek met ondernemers
  • workshop elevator pitch
  • workshop brainstorming
  • workshop Business Model Canvas
  • workshop presentatietechnieken

Lesgevers mogen tevens gebruik maken van het logo van Durf Ondernemen om duidelijk aan te geven, dat hun activiteit of vak kadert binnen het domein van ondernemerschap.

Ze kunnen daarnaast hun activiteit of vak in de kijker plaatsen op de website van Durf Ondernemen of via de Durf Ondernemen nieuwsbrief, als ze hiertoe contact opnemen met de Durf Ondernemen medewerkers.

Indien een student van een lesgever blijk geeft interesse te tonen in ondernemerschap, mag de lesgever deze student steeds naar ons doorverwijzen. Wij ondersteunen met veel plezier de verdere opvolging van deze student.

Zo bieden we naast uw vak een wekelijks aanbod aan extra-curiculaire activiteiten, die steeds kunnen gevolgd worden door uw studenten.

Toont uzelf interesse in één van onze activiteiten of verdere dienstverlening en blijft u graag op de hoogte van ons laatste nieuws, alsook over mogelijke informatie- of inspiratiebronnen? Schrijf u dan zeker ook in op onze nieuwsbrief.

U kan zelf ook deelnemen aan diverse activiteiten zowel gericht op legevers als op studenten.