Nieuws

Vakantiejobs bij start-ups / jonge bedrijven - registreer je hier!

Op zoek naar een vakantiejob voor deze zomer?

Net als diverse grotere organisaties, zijn ook startups / jonge bedrijven op zoek naar jobstudenten, die tijdens de zomerperiode kunnen bijspringen in hun zaak.

Wij kregen bij DO! UGent - Durf Ondernemen dit jaar al vaker de vraag van o.a. oud-student-ondernemers of wij studenten kennen, die nog op zoek zijn naar een vakantiejob en besloten daarom te starten met een database, waardoor matchmaking tussen beide partijen mogelijk wordt.


Inschrijven Finale DO! goes USA

Zien we jou ook tijdens de finale DO! goes USA?

Schrijf je nu in en ontdekt het Student Startup Talent van de UGent!


Breakfast on Campus - Faculteit Farmaceutische wetenschappen

Volgende woensdag trekken we naar de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen. Met het breakfast on campus concept willen ondernemerschap dichterbij de UGent student brengen. We laten tijdens het ontbijt een student ondernemer, een officina apotheker, een industriële apotheker en een professor aan het woord. 


Finale DO! goes USA

Op 11 mei gaat de finale van DO! goes USA door! Hier pitchen de vijf finalisten voor een ticket naar de USA! 

 


Durf Ondernemen wordt DO!

De focus op "doen" in onze dienstverlening, ligt aan de basis voor deze naamsverandering. Durf Ondernemen wordt DO! Deze krachtig klinkende kreet sluit aan bij onze ambities om UGent als ondernemende universiteit op de kaart te zetten. De nieuwe naam gaat gepaard met een gloednieuw logo en een verfriste aanpak via sociale media. 

 


Kandidaten gezocht voor onze vijfde "goes USA" business competitie

De vijfde deelname van de UGent aan de Virginia Tech business competitie wordt er eentje met een grotere ambitie dan voorheen. Zo starten we voor het eerst met een inhouse Student Acceleration Track op maat van de vijf finalisten. Kandidaten gezocht tot 7 maart 2017!


Ondernemende keuzevakken 2e semester

Ben je nog op zoek naar een keuzevak tijdens je studiecarrière aan de UGent?

Dit semester kan elke UGent-student volgende 2 keuzevakken kiezen: 

'Durf Ondernemen' (4ECTS) is telkens op vrijdag om 9u eveneens in The Foundry - Ghent University gegeven door prof. Johan Verrue. 

'Durf Starten' (3ECTS) is telkens op woensdag om 16u in The Foundry - Ghent University. gegeven door Steve Stevens, prof. Gielen en prof. Haerick.


Vacature tijdelijke administratief medewerker

The Foundry en Durf Ondernemen zijn op zoek naar een tijdelijke administratief medewerker voor een zwangerschapsvervanging. De vervanging loopt van 16 januari 2017 tem 30 april 2017. De tewerkstelling kan voltijds of deeltijds zijn. 


Sociaal statuut voor student-ondernemers wordt vanaf 1 januari 2017 fiscaal aantrekkelijker !!

UGent rector Anne De Paepe ijverde in haar column in De Tijd eerder al voor een verbeterd fiscaal statuut voor student-ondernemers.

Dit resulteerde in een nieuw wetsvoorstel, dat mede door Minister van Werk en Economie Kris Peeters werd ondersteund en principieel werd goedgekeurd door de Federale Regering en zou ingaan vanaf 1 januari 2017.

TIP: Om op te starten heb je nood aan het attest bedrijfsbeheer. Dit kan je aan de UGent behalen door het keuzevak Leer Ondernemen te volgen!


UGent 20.0: Een Geschiedenis vol toekomst!

Op 25 september werd het nieuwe academiejaar feestelijk ingezet. Immers viert UGent dit acaedemiejaar haar 200 jarig bestaan.


Pagina's