Ondernemend onderwijs

Durf Ondernemen is er niet enkel voor studenten, maar ook voor lesgevers, assistenten en docenten. Studenten warm maken om te ondernemen begint namelijk vaak in de les. Als lesgever of assistent heb je een niet te onderschatten invloed op de studenten gedurende de tijd dat ze bij jou 'in de leer' zijn, zeker als het gaat over de begeleiding bij projecten. 

Lesgevers en assistenten die hun lessen ondernemender willen maken kunnen steeds bij ons terecht voor tips en suggesties. Voor STEM richtingen is er het project Technopreneurship voor iedereen, dat zich specifiek tot wetenschappelijke en technologische opleidingen richt. Wij kunnen ook zorgen voor contacten met andere vakken en lesgevers, zoals bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van businessplannen voor prototypes, marktonderzoek, ... . 

Soms zie je als lesgever of assistent dat een bepaalde student (of een studentengroep) meer in zijn mars heeft, mits er begeleiding mogelijk is ook als het vak gedaan is. In dat geval kunnen de studenten steeds doorverwezen worden naar ons zodat wij hen verder kunnen opvolgen in hun eventuele verdere stappen in de ondernemerswereld. De studenten hoeven nog geen concrete ondernemingsplannen te hebben, het kan gerust gaan over een idee of prototype.

Durf Ondernemen heeft contacten met verschillende businessplan competities in binnen- en buitenland. Daarvoor zijn we steeds op zoek naar toffe ideeën van binnen de UGent die goed uitgewerkt zij en die we kunnen laten deelnemen hieraan.