Diensten voor studenten

Studenten kunnen bij Durf Ondernemen terecht voor feedback over een idee en eersterangs advies bij de opstart, doorgroei of exit van hun zaak.
DO! is het aanspreekpunt voor alle vragen rond ondernemen en voor verdere begeleiding bij de opstart van een effectieve zaak.

Studenten kunnen via DO! het attest bedrijfsbeheer bekomen (mits ze aan de gestelde voorwaarden binnen UGent voldoen), DO! is aanbieder van de leerlijn ondernemen en DO! is tevens de partij die goedkeuring verleent voor het bijzonder statuut student-ondernemer, dat helpt om de studies aan UGent met ondernemen te combineren.

DO! is een actieve speler binnen het Gentse-, Vlaamse en zelfs Europese ondernemerslandschap. Het is een ideale springplank die je kan binnenloodsen bij tal van andere initiatieven, programma's en diensten m.b.t. ondernemerschap.

In Gent is DO! oprichtend partner van de werking Gentrepreneur, de Gentse jongerenwerking m.b.t. ondernemen en De Startersfabriek, wat alle starters wegwijs maakt in het kluwen van wetgeving en ondersteunende diensten.
In Kortrijk is DO! gelinkt aan SPEK, het studentenplatform voor ondernemende studenten in Kortrijk.
Op Vlaams niveau neemt DO! een actieve rol aan binnen het forum OHO van het Vlaams Agenstchap Innoveren en Ondernemen.
Op Europees niveau zetelt manager Steve Stevens in de Facilitators group van HEInnovate, gelinkt aan DG Education & Culture van de Europese Comissie.

DO! is binnen UGent gelinkt met Tech Transfer, DOZA, DOWA, doctoral schools en IOF.
Het werkt ook simultaan met de vakgroep Innovatie en Ondernemerschap van de faculteit economie en bedrijfskunde, met deĀ  postgraduaat Innoveren en Ondernemen en met het innovatietraject iTrack aan de faculteit ingenieurswetenschappen en architectuur.
Het werkt mee aan Sport-up.be, de Belgische startup community binnen de sportsector (opgestart vanuit Victoris UGent). Op vlak van voedingsinnovatie ondersteunt DO! de competitie FoodNexus (gelinkt aan FOOD2KNOW UGent)

Studenten die wensen te ondernemen of interesse hebben in ondernemen kunnen beroep doen op het netwerk van experten gekoppeld aan Durf Ondernemen.