Sim Vanlangenhove wint Gentrepreneur Award Student-Ondernemer 2021

Op maandagavond 10 mei sleepte UGent'er Sim Vanlangenhove (Simpools) de award van Gentrepreneur Student-Ondernemer in de wacht.

In minder dan een jaar tijd ontpopte Sim zich van geneeskunde-student tot student-ondernemer. Intussen konden we hem al spotten op televisie en sleepte hij de award voor Stand-Up in de wacht tijdens De Bertjes. Nu voegt hij dus ook de award van Gentrepreneur Student-Ondernemer 2021 toe aan zijn overwinningen. Tijd dus voor een kort gesprek:

𝐇𝐨𝐞 𝐰𝐢𝐥 𝐣𝐞 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐠𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐞𝐤?
"Mijn passie voor geneeskunde ontdekte ik 6 jaar geleden. De passie voor ondernemen net iets later. Ik ben niet de stereotype geneeskunde-student en heb me ook nooit zo gevoeld. Ik ervaarde sterk de drang naar het vergaren van kennis in meerdere vakgebieden in de plaats van mij volledig te verdiepen in de geneeskunde. Ik wil van alles proeven en over alles leren, het ondernemen opende hier echt wel een wereld voor mij. Mensen kennen mij als iemand die nooit stil zit, productiviteit en efficiëntie voorop tracht te plaatsen en daarbij de nodige onmogelijke tijschema’s durft te hanteren. Kiezen is verliezen, voor alles is een oplossing en al dan niet met de nodige chaos, fix ik het wel altijd!"

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐢𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐦 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭-𝐎𝐧𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐣𝐚𝐚𝐫 𝐭𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧?
"Het was niet gemakkelijk om vanuit een atypische richting een onderneming te starten. Het gegeven dat dit op korte termijn richting een succesverhaal gaat, heb ik deels te danken aan mijn eigen inzet en doorzettingsvermogen maar vooral aan mijn omgeving. Het feit dat mensen mijn verhaal inspirerend vinden en ik iets kan betekenen in hun prille ondernemersverhaal, zoals anderen iets voor betekend hebben, lijkt mij ongelooflijk! Dat zal ook wel te maken hebben met het gegeven dat ik als geneeskundestudent enorm graag mensen help. Ik zie mijzelf hier dan ook als een voorbeeld dat aantoont dat het geen rol speelt wat je studeert, hoeveel je op de bank hebt staan of hoe kritisch je omgeving is. Voor alles is een oplossing en waar een ondernemersdroom is, is een weg."

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐡𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐤𝐨𝐳𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐧𝐞𝐦𝐞𝐫𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 𝗲𝗻 𝗦𝗶𝗺𝗽𝗼𝗼𝗹𝘀 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗯𝗶𝗷𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿?
"De gedachte om de praktijk in te gaan zonder effectief eens de tijd te nemen om mijzelf te leren kennen vond ik minder interessant. Vandaar besliste ik mijn opleiding een jaar te pauzeren. Lang verhaal kort: ik plande een wereldreis, 3 dagen voor vertrek brak de coronapandemie uit en mijn verste reis was naar de lokale supermarkt. Ik bleef niet bij de pakken zitten, zo zit ik niet in elkaar. Ik besloot om een oplossing te zoeken voor onze eeuwige wens naar een modern zwembad thuis. Zonder enige technische ervaring besloot ik een terras te bouwen rond ons opzetzwembad in de tuin. De reacties waren ongelooflijk positief en ik begon na te denken over de mogelijkheden om te ondernemen. Zonder economische kennis, een magere bankrekening, een sceptische omgeving, maar met een enorme dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen richtte ik in augustus 2020 Simpools op."

𝐖𝐚𝐭 𝐝𝐨𝐞𝐭 𝗦𝗶𝗺𝗽𝗼𝗼𝗹𝘀?
"Met Simpools maken we moderne zwembaden simpel. Dit realiseren we door kwalitatieve opzetzwembaden te combineren met een slim aansluitend terras: bar of lounge inbegrepen. Geen graafwerken, een strak design, veel meer dan alleen zwemplezier en dit vooral aan een haalbare prijs. Naast de mogelijkheid tot plaatsing, bieden we deze zwembaden ook aan in een ‘doe het zelf bouwpakket’. De focus ligt nu op zwembaden maar de mogelijkheden zijn volgens mij veel groter: stay tuned!"