Studenten in Kortrijk

Studenten kunnen bij Durf Ondernemen terecht voor feedback over een idee en eersterangs advies bij de opstart, doorgroei of exit van hun zaak. DO! is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen rond ondernemen en geeft studenten de kans om te experimenteren met ondernemerschap door nauwgezette ondersteuning en begeleiding.

Bij DO! richten we ons altijd tot onze 3 pijlers. Kom hieronder te weten hoe we bij DO! te werk gaan en wat wij voor jou als student kunnen betekenen.

Inspireren

Inspiratie events

Vanaf academiejaar 2018 - 2019 organiseren wij inspiratie events in de verschillende faculteiten, om studenten warm te maken voor ondernemerschap binnen hun specifiek domein. Zo starten we dit academiejaar met RETHINK HEALTH op 5 november om de studenten op de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen te inspireren, evenals RETHINK SCIENCE op 21 november om bij de studenten op de faculteit Wetenschappen hetzelfde te doen. Op deze events nodigen we student-ondernemers en ervaren ondernemers uit om hun verhaal en ervaringen te komen vertellen, waarna ze met de studenten in gesprek kunnen gaan op een afsluitende receptie.

Helaas organiseren we voorlopig nog geen RETHINK event op de campus in Kortrijk, maar dit staat zeker op onze TO-DO! Aarzel niet om ons te contacteren met vragen, en stay tuned voor updates!

DO! Community

Elk jaar tellen we meer dan 100 student-ondernemers die hun eigen business ideeën aan het uitbouwen zijn. We proberen deze verhalen uiteraard zo veel mogelijk tentoon te stellen via al onze kanalen, om ook andere studenten te inspireren en hen aan te zetten tot het uitproberen van hun eigen ideeën. Geregeld zullen er Community events doorgaan waar de student-ondernemers zichzelf en elkaar inspireren door hun eigen ervaringen te delen. 

Je zal trouwens zien dat we op elk event zoveel mogelijk met onze eigen student-ondernemers samen proberen werken, zodat hier een win-win kan worden uitgehaald.

Connecteren

Het ondernemerschapslandschap in Kortrijk is aan het exploderen, mede met de recente lancering van Hangar K. Daarom is het onze taak om studenten en student-ondernemers bewust te maken van de rol die wij bij DO! spelen in het hele ecosysteem. Wij zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van alle organisaties en initiatieven die rond ondernemerschap werken in het Kortrijkse, evenals daarbuiten, zodat wij de student-ondernemers kunnen doorverwijzen naar relevante partijen en connecteren met relevante stakeholders, zowel extern als intern aan UGent. Dit om de groeikansen van elke student-ondernemer te maximaliseren.

Professionaliseren

Advies en Coaching

1. DO! FAST LANE

Heb je een (heel) concrete vraag? Neem dan eerst eens een kijkje op onze informatie hub of op deze pagina.

Nog steeds geen antwoord op jouw vraag gevonden? Stuur dan gerust een mailtje naar fastlane@durfondernemen.be of spring gewoon binnen in het DO! Connect lokaal op dinsdag of donderdag, waar Gerlinde, onze Marketing en Communicatie medewerker, jou met plezier ontvangt!

Voor alle specifieke en praktische vragen rond boekhouding, legal, financiën etc. sturen we jou graag door naar de FAQ pagina van Gentrepreneur, aangezien daar alvast heel wat nuttige informatie terug te vinden is!

Zit je al in onze community, stel dan je vraag gewoon via SLACK en de DO! collega's voorzien jou graag van een antwoord.

2. COACHING

Wil je graag jouw idee eens aftoetsen? Of wil je inhoudelijk gecoacht worden? Tom, onze Entrepreneurship Growth Coach, helpt jou heel graag verder! Je kan een sessie inboeken via hier. Lukt dit niet, stuur dan een mailtje naar tom.vandamme@ugent.be.

2. AANVRAGEN STATUUT STUDENT-ONDERNEMER

Wil je graag jouw statuut aanvragen? Boek dan een gesprek bij onze DO! Manager Steve via hier. Lukt geen van de beschikbare momenten? Stuur dan een mailtje naar steve.stevens@ugent.be


Vakken rond ondernemerschap

Wil je graag een keuzevak of een extra vak opnemen? Check hier dan onze DO! leerlijn!


DO! Bootcamps

Vanaf dit jaar organiseren we bij DO! een aantal DO! Bootcamps, die optreden als diepgaande trainingen waarin student-ondernemers zich verdiepen in topics die nodig zijn om als ondernemer te groeien. Deze vormen de gulden middenweg tussen oppervlakkigere workshops en volledige semestriële vakken, en zijn beschikbaar voor studenten, onderzoekers, UGent personeel en externe partijen.

De DO! Bootcamps zijn korte, intensieve en interactieve sessies rond topics zoals legal & IP, boekhouden, financieel plan, pricing, co-founderschap, etc., die 1 of meerdere namiddagen duren. De Bootcamps zullen worden ontwikkeld door proffen aan UGent, waar wij dan een externe partner bij betrekken om zowel de theoretische als praktische kant te dekken. In het 2e semester van dit academiejaar gaan wij alvast van start met enkele piloot projecten. Meer informatie volgt later!


DO! Acceleration Track

Je zal de buzz rond DO! Goes USA van de voorbije jaren alvast gezien hebben. Dit jaar zijn we er weer met onze student acceleration track, maar in een nieuw jasje. Tijdens het 2e semester organiseren we een 2-maand lang traject om innovatieve- en groeiconcepten stevig vooruit te duwen. Dit traject kan beschouwd worden als springplank naar externe acceleratoren en incubatie programma's. De kers op de taart? Aan het einde van het traject hangt een internationale trip vasts, waar we samen een ander startup ecosysteem verkennen. Kijk binnenkort of jij geschikt bent voor dit traject, hoe het in elkaar zit en schrijf je vanaf volgende week alvast in voor de selectieronde! Details volgen snel!


Meeting Room in The Foundry

Wil je graag de meeting room boeken in The Foundry, dan kan dat via hier.