Studenten in Gent

Studenten kunnen bij Durf Ondernemen terecht voor feedback over een idee en eersterangs advies bij de opstart, doorgroei of exit van hun zaak. DO! is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen rond ondernemen en geeft studenten de kans om te experimenteren met ondernemerschap door nauwgezette ondersteuning en begeleiding.

Bij DO! richten we ons altijd tot onze 3 pijlers. Kom hieronder te weten hoe we bij DO! te werk gaan en wat wij voor jou als student kunnen betekenen.

Inspireren

Inspiratie events

Vanaf academiejaar 2018 - 2019 organiseren wij inspiratie events in de verschillende faculteiten, om studenten warm te maken voor ondernemerschap binnen hun specifiek domein. Zo gaven we het startschot met RETHINK HEALTH op 5 november 2018 om de studenten op de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen te inspireren, evenals RETHINK SCIENCE op 21 november 2018 om bij de studenten op de faculteit Wetenschappen hetzelfde te doen. Op deze events nodigen we telkens student-ondernemers en ervaren ondernemers uit om hun verhaal en ervaringen te komen vertellen, waarna ze met de studenten in gesprek kunnen gaan op een afsluitende receptie.

Aarzel niet om ons te contacteren met vragen, en stay tuned voor updates!

DO! Community

Elk jaar tellen we meer dan 100 student-ondernemers die met hun eigen business ideeën aan de slag zijn. We proberen deze verhalen uiteraard zo veel mogelijk tentoon te stellen via al onze kanalen, om ook andere studenten te inspireren en hen aan te zetten tot het uitbouwen van hun eigen ideeën. Geregeld zullen er Community Events plaatsvinden, waar de student-ondernemers zichzelf en elkaar inspireren door op een informele manier hun eigen ervaringen te delen.

Je zal trouwens zien dat we op elk event zoveel mogelijk met onze eigen student-ondernemers samen proberen werken, zodat hier een win-win kan worden uitgehaald.

Connecteren

Het ondernemerschapslandschap in Gent is aan het exploderen. Daarom is het onze taak om studenten en student-ondernemers bewust te maken van de rol die wij bij DO! spelen in het hele ecosysteem. Wij zorgen ervoor dat we op de hoogte zijn van alle organisaties en initiatieven die rond ondernemerschap werken in het Gentse, evenals daarbuiten, zodat wij de student-ondernemers kunnen doorverwijzen naar relevante partijen en connecteren met relevante stakeholders, zowel extern als intern aan UGent. Dit om de groeikansen van elke student-ondernemer te maximaliseren.

Professionaliseren

Advies en Coaching

1. INFORMATIE

Heb je een (heel) concrete vraag? Neem dan eerst eens een kijkje op onze informatie hub of op de website van Gentrepreneur.

Nog steeds geen antwoord op jouw vraag gevonden? Stel ze dan gerust via dit formulier of spring gewoon binnen in The Foundry tussen 9u en 17u waar het DO!-team jou met plezier verder helpt.

Voor alle specifieke en praktische vragen rond boekhouding, legal, financiën etc. sturen we jou graag meteen door naar Experts in the house van Gentrepreneur, waar je al die vragen kan stellen aan de experts zonder een afspraak te maken. Dit kan een keer per maand op donderdag, hier kan je de verschillende data terugvinden.

2. COACHING

Wil je graag jouw idee eens aftoetsen? Of wil je inhoudelijk gecoacht worden? Tom, onze Entrepreneurship Growth Coach, helpt jou heel graag verder! Je kan een sessie inboeken hier.

3. AANVRAGEN STATUUT STUDENT-ONDERNEMER

Wil je graag jouw statuut aanvragen? Ook daarvoor kan je bij Tom, onze Entrepreneurship Growth Coach, terecht.
Je kan een sessie boeken hier.

Vakken rond ondernemerschap

Wil je graag een keuzevak of een extra vak opnemen? Check hier dan onze DO! leerlijn!

DO! Trainingen

Vanaf dit jaar organiseren we bij DO! een aantal DO! Trainingen, die optreden als diepgaande sessies waarin student-ondernemers zich verdiepen in topics die nodig zijn om als ondernemer te groeien. Deze vormen de gulden middenweg tussen oppervlakkigere workshops en volledige semestriële vakken, en zijn beschikbaar voor studenten, onderzoekers, UGent personeel en externe partijen.

De DO! Trainingen zijn korte, intensieve en interactieve sessies rond topics zoals legal & IP, boekhouden, financieel plan, pricing, co-founderschap, etc., die 1 of meerdere namiddagen duren. De Trainingen zullen worden ontwikkeld door proffen aan UGent, waar wij dan een externe partner bij betrekken om zowel de theoretische als praktische kant te dekken. Volgend academiejaar gaan wij alvast van start met enkele piloot projecten. Meer informatie volgt later!

EXPEDITION DO!

Je zal de buzz rond DO! Goes USA van de voorbije jaren alvast gezien hebben. Dit jaar zijn we er weer met onze student acceleration track, maar dit keer in een nieuw jasje. Tijdens het 2e semester organiseren we een 7-maand lang traject om innovatieve- en groeiconcepten stevig vooruit te duwen. EXPEDITION DO! is geschikt voor zowel prille ideeën als bestaande bedrijfjes, evenals voor studenten EN onderzoekers. Dit traject kan beschouwd worden als springplank naar externe acceleratoren en incubatie programma's. De kers op de taart? 4 teams winnen een trip naar Helsinki om de grootste startup conferentie te bezoeken: SLUSH.

Meeting Room in The Foundry

Wil je graag de meeting room boeken in The Foundry, dan kan dat hier.