Innovation Station

16.11.2019

UGent Sterre S5

Voor het tweede jaar op rij willen wij het ondernemerschap in de gezondheidszorg promoten bij studenten en onderzoekers van UGent. Daarom organiseren we in samenwerking met BeMSA Gent en de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen op 16 november ‘Innovation Station’.

Dat is een een innovatiekamp waar we deelnemers uit verschillende faculteiten samen laten brainstormen over de uitdagingen waar gezondheidswerkers voor staan. We nodigen studenten en onderzoekers van economische, wetenschappelijke, medische en beleidsmatige richtingen uit om innovatieve en creatieve oplossingen te bedenken voor de problemen van vandaag.

Programma

Gedurende de dag (09:00 - 19:00) worden de deelnemers gecoacht door professionals in het werkveld (BlueHealth Innovation Center, DO! en verschillende student-ondernemers die reeds van start zijn gegaan). ’s Avonds stellen zij hun (theoretisch) uitgewerkte challenge voor aan een jury van experten (professoren, fondsen, coaches van DO!) en wordt een winnaar bekend gemaakt.

Het team met het best uitgewerkte project krijgt de kans om dit via een coachingtraject van Blue Health Innovation Center ook uit te werken. Het beste team krijgt ook een direct ticket voor de pitch ronde van Expedition DO!.

Schrijf nu in!