Legal Techathon

15.11.2019

The Foundry, Jozef Kluyskensstraat 31, 9000 Gent

Tijdens de Legal Techathon worden technologie en recht gecombineerd op een innovatieve manier. Studenten en onderzoekers in recht, technologie, economie en andere achtergronden werken samen om een technische oplossing te bedenken voor een probleem in het recht.

In minder dan 36 uur ga je van probleem naar prototype met de hulp van ervaren coaches. Op zondag pitch je je idee voor een jury. Het winnende team gaat naar huis met een cheque van 2 500 euro uitgereikt door De Groote - De Man, die in 2017 door The Financial Times erkend werden als het meest innoverende rechtenkantoor.

Daarnaast gaat het winnende team ook naar huis met directe toegang tot de pitch ronde van Expedition DO! waarin je het idee verder kan uitwerken tot een bedrijf.

Programma

De hackathon loopt over 3 dagen. We verwachten dat je aanwezig bent tijdens het volledige programma. Eten en drinken is inbegrepen voor het hele weekend (ontbijt, lunch, avondeten, snacks en drinken).

Vrijdag 15/11: we starten om 16:00 en eindigen rond 22:00. Op vrijdag focussen we op de uitdaging en mogelijke oplossingen.

Zaterdag 16/11: we starten om 09:00 en eindigen rond 22:00. Het ontbijt staat klaar vanaf 08:00. We focussen op het prototype voor jouw oplossing, een business model en een pitch.

Zondag 17/11: we starten om 09:30 in de VOKA Box (Lammerstraat 18) met pitches voor de jury. We eindigen rond 14:00 in The Foundry. Het ontbijt staat klaar in The Foundry vanaf 08:00.

Schrijf je in voor de Legal Techathon!

Om deel te nemen aan de Legal Techathon moet je geselecteerd worden. We geven voorrang aan deelnemers die gemotiveerd zijn en interesse hebben in innovatie en ondernemerschap en die een achtergrond hebben in recht, technologie of economie. Deelnemers met een andere achtergrond zijn zeker ook welkom. Alle studenten en onderzoekers van UGent kunnen zich inschrijven.

Vervolledig je inschrijving via het formulier op de website t.e.m. maandag 11/11. Kort daarna zal je bericht ontvangen of je geslecteerd werd en kan deelnemen of niet, en indien je geselecteerd bent ontvang je ook een informatiebrochure (wat moet je meebrengen, waaar moet je zijn, ...).

FAQ - Frequently asked questions

Wie kan deelnemen?

Alle studenten en onderzoekers van UGent kunnen deelnemen. We selecteren de deelnemers op basis van hun huidige kennis en vaardigheden aangezien er in elk team minsten kennis nodig is over recht en technologie.

Hoe kan ik de prijs gebruiken?

We stimuleren jullie om het geld te gebruiken om verder te werken aan het project, maar dit is niet verplicht. Je kan het gebruiken om toestellen te kopen, een website te hosten, ... Het ticket voor de pitch ronde van Expedition DO! kan gebruikt worden in de volgende editie (in 2020) of in een latere editie.

Kunnen we 's nacht slapen? Kunnen we naar huis gaan?

Je kan 's nachts slapen of naar huis of je kot gaan als je wil. Het programma eindigt op vrijdag en zaterdag om 22 uur en begint opnieuw om 9 uur (het ontbijt staat klaar vanaf 8 uur). Indien nodig kan je iets vroeger vertrekken om je trein te halen. Als je wil kan je ook een nachtje doorwerken, langer doorwerken of vroeger beginnen. Onze locatie The Foundry is het hele weekend 24/7 open. Het is niet mogelijk om in The Foundry te slapen.

Ik wil samen met een vriend(in) in een tem zitten. Is dit mogelijk?

Aan de hackathon kunnen maximum 5 teams van 5 personen deelnemen. In elk team moet minstens één persoon met een technische achtergrond aanwezig zijn en één persoon met een achtergrond in recht. De teams worden gevormd aan het begin van de hackathon gebasseerd op jullie interesses en achtergrond. Als je samen in een team wil zitten met iemand dan kan je dit laten weten in het registratieformulier.

Ik heb al een idee. Kan ik er aan werken tijdens de hackathon?

De hackathon is gefocust op technologische oplossingen voor problemen in de rechten sector. Om de wedstrijd fair te houden is het belangrijk dat we geen teams toelaten die al een idee hebben dat verder ontwikkeld is. Als je daarentegen een basis idee hebt dat nog niet verder uitgewerkt is, en dat past binnen het thema van de hackathon, dan is dit zeker mogelijk. In het registratieformulier kan je laten weten wat jouw idee is.

Ik heb nog geen idee. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Er zijn misschien andere deelenemers met ideeën, en zelfs als dat niet het geval is dan voorzien wij een reeks uitdagingen waarvan jullie kunnen vertrekken.