Inspiratie- en innovatie-events dit semester: ontdek ze hier

HACKATHONS

Heb je (nog) geen businessidee, maar voel je je wel geïnspireerd en ben je gedreven om bij te dragen aan de toekomst van morgen?

Stel je dan kandidaat voor de innovatieve Hackathons in november.

Wat kan je verwachten?

Een intense, innovatieve en inpirerende 48 uren. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team dat een hedendaagse uitdaging uit de sector aanpakt.

In één enkel weekend (met uitzondering van 'Innovation Station') werk je een oplossing uit voor een van de probleemstellingen die aangeleverd zijn door de sector. Je pitcht je idee en strijdt mee voor de eerste plaats in de competitie.

Voorkennis is niet vereist. Het is zeker ook niet verplicht actief te zijn in de faculteit van een desbetreffende hackathon, een gezonde interesse in de sector volstaat. UGent-studenten, onderzoekers en personeel zijn welkom om in te schrijven voor een van onderstaande hackathons.

>> 8 - 10 november: Hack the Humanities (bredere culturele sector)

>> 15 - 17 november: Legal Techathon (legal tech)

>> 16 november: Innovation Station (gezondheid)

RETHINKS

Benieuwd naar wat ondernemerschap voor jou kan betekenen? Maar geen idee hoe er precies aan te beginnen? Kom dan zeker naar een (of meerdere) van onze Rethink inspiratie-events dit semester.

Wat kan je verwachten?

Een inspirerende avond met (student-)ondernemers die ooit ook worstelden met dezelfde vragen en twijfels. Ze delen ervaringen en hun persoonlijke ondernemers-journey. We starten met 2 keynotes, gevolgd door een mini-talkshow. Verder kom je ook te weten hoe DO! je kan ondersteunen tijdens je ondernemersavontuur. Start je graag bescheiden of ga je meteen voor grootsheid, aan jou de keuze.

Mis ook zeker niet de aansluitende receptie en ontmoet gelijkgezinden of stel je prangende vragen aan sprekers enexperten.

De Rethinks gaan door in oktober. Alle UGenters (studenten, onderzoekers en personeel) zijn - ongeacht de faculteit waarin actief - op elk event zeer welkom.

De Rethink events zullen opnieuw doorgaan volgend academiejaar.