SPURT jonge Kortrijkse ondernemers in de startblokken

Vanaf academiejaar 2018-2019 stapt UGent met DO!, in SPURT, een platform om ondernemen bij studenten in Kortrijk te stimuleren. Het project werd gelanceerd door Stad Kortrijk en kreeg de steun van het Europees Fonds voor Regionale samenwerking.

Binnen SPURT bundelen alle hoger onderwijsinstellingen in Kortrijk de krachten om met één gezamenlijk, complementair en innovatief plan naar buiten te treden en nieuwe vormen van ondernemerschap te stimuleren.

Student Platform Entrepreneurship Kortrijk legde de basis voor een samenwerking tussen de universiteiten, hogescholen en een aantal jongerenorganisaties. Concreet organiseren de hogescholen en universiteiten events en begeleidende workshops voor studenten die geïnteresseerd zijn in ondernemen.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “Twee weken geleden werd bekend gemaakt dat er in West-Vlaanderen 811 student-ondernemers zijn. Dat is een stijging van bijna 39% ten opzichte van 2017, de grootste in Vlaanderen. We hebben dus heel wat studenten in huis die goesting hebben om te ondernemen. We moeten hen koesteren want zij zijn de economische groei van morgen. Daarom gaan we heel graag verder met dit project en breiden het zelf uit.

Volg SPURT op facebook: https://www.facebook.com/spurt... en instagram: https://www.instagram.com/spur...