Training voor UGent-docenten: 'Ondernemend handelen: hoe maak je er werk van in je opleiding?'

16.02.2021

Online

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor opleidingen die de competentie ondernemend handelen meer willen integreren in hun programma en opleidingsbeleid. Aan de training kunnen 3 opleidingen deelnemen. Per opleiding verwachten we 2 tot 4 sleutelfiguren (leden van de OC, CKO, opleidingsondersteuners, …).

Wat houdt de training in?

De training is opgevat als een train-the-trainersessie. Je krijgt inhoud en tools aangereikt om het proces in je eigen opleiding op te starten of verder te faciliteren. Er is ook ruimte voorzien voor uitwisseling tussen de opleidingen.

In de training komen deze vragen aan bod:

  • Wat verstaat de UGent onder ondernemend handelen? Wat betekent dat voor (het beleid van) je opleiding? Waar wil je op inzetten?
  • Hoe pakken andere opleidingen het aan? Welke goede praktijkvoorbeelden kunnen je opleiding inspireren?
  • Hoe begin je aan een actieplan voor je eigen opleiding?

Vooraf maak je een voorbereidende opdracht. Na de eerste sessie ga je aan de slag in de eigen opleiding. Tijdens de tweede sessie bekijk je wat goed werkt, welke stappen je nog kan zetten en hoe je kan leren van andere opleidingen.

Wanneer vindt de training plaats?

16/2 - 9u tot 13u

en

16/3 - 9u tot 13u

Hoeveel kost de training?

Deelname aan de sessie is gratis voor de vermelde personeelscategorieën. Als je niet komt opdagen zonder tijdige annulatie (uiterlijk 5 dagen voor de start van de training), wordt er een onkostenvergoeding in rekening gebracht. Bekijk hier de no-showpolicy van de UGent.

Inschrijven kan voor 15 januari. Stuur een mailtje naar charlote.nemery@ugent.be.