Diensten voor lesgevers

  • Algemeen

Net als voor UGent studenten biedt Durf Ondernemen ook voor UGent lesgevers ondersteuning aan. Niet elke lesgever heeft namelijk zelf ervaring met ondernemerschap, maar laat dit jou niet tegenhouden om ermee aan de slag te gaan. 

Wil je graag op de hoogte blijven van ons aanbod voor lesgevers? Neem dan zeker contact op met Jolien Coenraets. 

Ondernemersvaardigheden aanleren

Lesgevers die aan de slag willen gaan met ondernemersvaardigheden en hier graag begeleiding bij willen kunnen terecht bij Durf Ondernemen (contacteer Jolien Coenraets). Samen kijken we naar de leerdoelen, zowel degene gelinkt aan de opleiding als degene rond ondernemerschap, en kijken we hoe we deze het beste kunnen bereiken op een ondernemende manier. Waar nodig kan er ondersteunt worden met specifieke expertise of kan er samengewerkt worden met andere vakken. 

Studenten met ondernemend idee

Als lesgever kom je soms studenten tegen die werken aan een ondernemend project, binnen of buiten je vak. Soms nemen ze zelf initiatief om hiermee verder te gaan, maar vaak is een extra duwtje nodig om te tonen dat dit echt tot de mogelijkheden behoort. Verwijs hen zeker door naar ons, misschien zit er wel wat meer in en kan de richting in de toekomst uitpakken met een grote ondernemer!

Wij zetelen ook graag in jury's van projecten en worden graag op de hoogte gebracht van de projecten waar jullie studenten aan werken. 

Eenmalige sessies in de les

Soms wil je eenmalig het onderwerp aan bod brengen, ben je op zoek naar een inspirerende spreker of heb je extra ondersteuning nodig voor een bepaald onderwerp. Via ons netwerk kunnen we op zoek gaan naar een spreker die past bij het vak. 

Hieronder vind je een lijstje van sessies die we in het verleden gaven, maar we kunnen ook iets op maat maken.

  • infosessie over DO! & Gentrepreneur (eventueel aangevuld met student-ondernemer die komt spreken)
  • panelgesprek met ondernemers
  • workshop brainstorming
  • workshop Business Model Canvas
  • workshop Value Proposition Canvas
  • workshop financial planning
  • workshop presentatietechnieken
  • workshop elevator pitch

Wedstrijden & trajecten

Er zijn verschillende wedstrijden en trajecten die zich richten op studenten en vakken. De bekendsten zijn Small Business Project, Start Academy of de Innovatiechallenges van Vlajo en Bizidee van Vlaio. UGent levert al jaren winnaars en finalisten aan deze wedstrijd en dat willen we natuurlijk zo houden. We werken ook samen met de organisatoren om input te leveren voor de organisatie van de trajecten.