Intensive programs & summer schools voor studenten

  • Opleiding

Hieronder vind je een oplijsting van enkele interessante summerschools en intensive programs die ondernemerschap en innovatie promoten waar studenten (bachelor en/of master) aan kunnen deelnemen. 

Injoy

25 juni - 4 juli 2018, Barcelona, Spanje

Summerschool over de invloed van eten op het ouder worden. Via wetenschappelijke sessies, food-innovation workshops, praktische sessies, site visits en talks leer je meer over het onderwerp en bouw je de vaardigheden uit om te innoveren in de sector. 

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname is gratis. Meer informatie op de website.

Innovation games in healthcare

6 - 17 augustus 2018, Visby, Sweden

Summerschool waarin je leert hoe serious gaming kan toegepast worden op healthcare problemen en wat de voordelen ervan zijn. De summerschool gebruikt zelf ook game design om het programma vorm te geven. 

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname kost ongeveer 1 200€ maar omvat ook de verblijfskosten. Meer informatie op de website.

Innovative technologies in Health

21 - 31 augustus 2018, Grenoble, Frankrijk

Summerschool met focus op de ontwikkeling van nieuwe medische toestellen of producten en hoe het naar de markt te brengen. De eerste 3 dagen breng je door in een ziekenhuis of lab, daarna werk je in groepjes rond een case, aangevuld met coaching en theorie.

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname is gratis voor UGent onderzoekers (behalve transport en accomodatie). Meer informatie op de website

Epicenter: entrepreneurship & innovation summerschool on healthy living and happy ageing

19 - 31 augustus, Leiden, Nederland

Intensive program rond ondernemerschap en innovatie voor ouderen, waarbij alle fases van het innovatieproces doorlopen worden (co-creatie, design thinking, rapid prototyping, business modelling). Er wordt rond een uitdaging gewerkt die aangereikt wordt door een bedrijf. 

Het intensive program is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname is gratis. Meer informatie op de website

EIT Health Summer School 2018

EIT (European Institute of Technology) Health organiseert elk jaar een summer school voor studenten die reeds een bachelor diploma hebben (elk diploma is goed) en die interesse hebben in gezondheidszorg, technologie en innovatie. De summerschool gaat dit jaar door in Kopenhagen, Denemarken en heeft als thema's 'Healthy living' en 'Active aging'. Het programma is Engelstalig en is betalend. Het programma omvat zowel een online als een offline deel en is 7,5 ECTS credits waard. Meer informatie op de website.

European Innovation Academy

De European Innovation Academy organiseert elke zomer verschillende 3-weken durende summer schools op verschillende locaties. Tijdens het programma werk je in multidisciplinaire teams aan de next 10 billion dollar idea. Je wordt gecoacht door topondernemers uit Silicon Valley, met oa mensen van Google en Stanford University aan boord. Het programma is Engelstalig en deelname is betalend. Meer informatie op de website