Intensive programs & summer schools voor onderzoekers

  • Opleiding
  • Onderzoekers

Hieronder vind je een oplijsting van enkele interessante summerschools en intensive programs waar onderzoekers, PhD studenten en medewerkers van universiteiten aan kunnen deelnemen. 

Circular Economy Entrepreneurship in System Integrated Metals Processing

Begin Augustus 2018, met voorprogramma vanaf maart

Opleiding met een online programma, gevolgd door projectwerk en een week opleiding op locatie over cirulaire economie en ondernemerschap in metaalproductie en -verwerking. 

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers (6 ECTS credits) en de deelname is gratis. Meer informatie in de flyer.

Healthcare UPgraded - role of AI in Healthcare

4 - 21 juni 2018, Boedapest, Hongarije - Stockholm, Zweden - Barcelona, Spanje

Summerschool over de impact van AI op de gezondheidszorg, meer bepaalde chronische aandoeningen. Meer informatie op de website

Injoy

25 juni - 4 juli 2018, Barcelona, Spanje

Summerschool over de invloed van eten op het ouder worden. Via wetenschappelijke sessies, food-innovation workshops, praktische sessies, site visits en talks leer je meer over het onderwerp en bouw je de vaardigheden uit om te innoveren in de sector. 

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname is gratis. Meer informatie op de website.

Top Stars 2018

16 - 25 juli 2018, Trento, Italië

Summerschool waarin zowel theoretische als praktische kennis aan bod komt over ondernemerschap. In kleine groepen wordt de theorie ingeoefend door eigen oplossingen te bedenken en uit te werken tot een business plan. Er wordt gewerkt met uitdagingen ivm beperkte grondstoffen, recyclage en vervanging van materialen. 

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers (erkend door Doctoral Schools, 10 ECTS credits) en de deelname is gratis (behalve transport). Meer informatie op de website.

Innovation games in healthcare

6 - 17 augustus 2018, Visby, Sweden

Summerschool waarin je leert hoe serious gaming kan toegepast worden op healthcare problemen en wat de voordelen ervan zijn. De summerschool gebruikt zelf ook game design om het programma vorm te geven. 

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname kost ongeveer 1 200€ maar omvat ook de verblijfskosten. Meer informatie op de website.

Innovative technologies in Health

21 - 31 augustus 2018, Grenoble, Frankrijk

Summerschool met focus op de ontwikkeling van nieuwe medische toestellen of producten en hoe het naar de markt te brengen. De eerste 3 dagen breng je door in een ziekenhuis of lab, daarna werk je in groepjes rond een case, aangevuld met coaching en theorie.

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname is gratis voor UGent onderzoekers (behalve transport en accomodatie). Meer informatie op de website

Epicenter: entrepreneurship & innovation summerschool on healthy living and happy ageing

19 - 31 augustus, Leiden, Nederland

Intensive program rond ondernemerschap en innovatie voor ouderen, waarbij alle fases van het innovatieproces doorlopen worden (co-creatie, design thinking, rapid prototyping, business modelling). Er wordt rond een uitdaging gewerkt die aangereikt wordt door een bedrijf. 

Het intensive program is Engelstalig, staat open voor onderzoekers & studenten en de deelname is gratis. Meer informatie op de website

PhD Summer School in Circular Economy

Eind Augustus - begin September 2018, Leuven, België

Intensive program rond innovatie en ondernemerschap in de circulaire economie. Er wordt in multidisciplinaire groepjes gewerkt aan een case uit het werkveld.

De summerschool is Engelstalig, staat open voor onderzoekers (erkend door Doctoral Schools) en de deelname is gratis. Meer informatie op de website.