Keuzevakken rond ondernemerschap

 • Opleiding

Kies een keuzevak uit de leerlijn Ondernemen

De leerlijn Ondernemen bevat 5 keuzevakken die je kunnen voorbereiden op je carrière als ondernemer en waarbij Durf Ondernemen actief betrokken is. Deze vakken kunnen opgenomen worden door alle UGent studenten met een keuzemogelijkheid. Indien je geen keuzemogelijkheid hebt is het ook mogelijk deze vakken toe te voegen aan je curriculum door meer dan 60 studiepunten op te nemen. De vakken kunnen opgenomen worden in elke mogelijke volgorde en hoeven niet allemaal gevolgd te worden.

Kies het keuzevak uit onze leerlijn dat het best bij jouw noden past en ga door onze checklist:

 • Ik weet nog niet of ondernemerschap wel iets voor mij is, maar ben wel benieuwd naar wat dit precies inhoudt. (1e semester)
  Het vak Leer Ondernemen is de ideale smaakmaker voor jou.
 • Ik wil graag wat meer achtergrond over hoe een bedrijf starten precies in zijn werk gaat. (1e semester)
  Inleiding tot ondernemerschap (Engelstalig) geeft je de noodzakelijke achtergrondinformatie om je eigen bedrijf op te kunnen starten. BELANGRIJK: dit vak zal uitzonderlijk niet doorgaan in academiejaar 2020-2021.
 • Ik wil leren hoe ik de levensvatbaarheid van een idee kan aftoetsen en of dit een rendabele business kan worden. (2e semester)
  Durf Ondernemen (Engelstalig) helpt je om een grondige markt- en financiële analyse te maken. Dit kan zowel voor je eigen idee als voor het idee van iemand anders.
 • Ik wil volgens de Lean Startup principes leren hoe ik snel mijn business model kan aftoetsen bij klanten, partners, etc. (2e semester)
  Durf Starten (Engelstalig) leert om lean start-up met je early adopters te gaan praten en je business model te valideren.
 • Ik wil in een multidisciplinair team aan de slag gaan met een maatschappelijke uitdaging. (jaarvak)
  Cocreatie is een design-methode die mensen met verschillende achtergronden samenbrengt om in team een oplossing te bedenken voor een probleem. De kennis die voortkomt uit hun diverse achtergronden wordt gecombineerd en geïntegreerd in 1 oplossing.

Andere ondernemende vakken

Naast de leerlijn Ondernemen zijn er ook vele andere vakken aan UGent waar ondernemerschap in gestimuleerd wordt. Deze vakken combineren vaak opleidingsspecifieke kennis en ondernemende vaardigheden waardoor ze niet door elke student gekozen kunnen worden (dat is wel het geval bij de leerlijn).

In deze vakken wordt ondernemerschap gestimuleerd aan UGent:

Is er volgens jou een vak dat ontbreekt? Breng ons op de hoogte via durfondernemen@ugent.be